За нас

Recycle Art Academy 

          the new art generation

Какво е “Recycle Art Academy”?

Творчески,образователни,ателиета за всички,които обичат природата и творчеството.

В ателиетата работим в областта на приложното и изящното изкуство като използваме отпадъчните материали давайки им нов живот.Паралелно с това се учим как да намалим потреблението на пластмаса за еднократна употреба.Учим се как да живеем с идеята за „Нулев отпадък” и да компостираме.Творим произведения на изкуството и показваме на хората как да се справят с отпадъците.

Кой стои зад „Recycle Art Academy”?

Казвам се Наталия Николова (Наталинко) професията  ми е педагог по изобразително изкуство.През 2011г започнах да водя творчески занимания за деца под името ”Работилничка Наталинко”. В стремежа си да покажа на децата нещо интересно, започнах да използвам отпадъчни материали в работилницата. Накара ме това, че така или иначе се купуват материали за творчество, най-различни предмети. Аз винаги съм била доста изобретателна и предпочитам сама да си изработя всичко. И малко по малко реших, че мога да използвам отпадъците като материал за творчество, защото в днешно време имаме голям проблем със замърсяването. 

Защо да посещаваме заниманията?

Този вид творчески занимания  учат не само децата а и възрастните на: креативност,грижа към природата,работа в екип,комуникация,социални взаимоотношения.Прекарват пълноценно свободното си време,като се учат на добри практики и социална отговорност.

Recycle Art Academy  има за цел да покаже нов вид интересно приложно изкуство.Чрез участия в изложби,различни събития ,фестивали,търгове,проекти в училища и детски градини ,лични проекти на участници.

В близкото бъдеще: Да се опитаме да управляваме (чрез създаване на изкуство)неорганичните отпадъци в домакинствата на всички участници в ателиетата с цел намаляване на боклука към обществените контейнери за смет.

В недалечното бъдеще: Промяна в образователната система по предмета „Технологии и предприемачество”

Идеята е да се въведат уроци,които да дават пълна яснота относно различните отпадъци за еднократна употреба и уроци стъпка по стъпка как да ги превърнем в нещо интересно,красиво,потребно.

Recycle Art Academy

Изкуство и социална отговорност!!!