Какво е #GreenArtCircle ?

Какво е  #GreenArtCircle ?

Какво е #GreenArtCircle ?

10/01/2022

#GreenArtCircle е проект в подкрепа на български артисти и предприемачи ,които използват отпадъчни материали и опаковки за многократна употреба. 
Академия за Рециклиращо изкуство цели да покаже на артисти/творци и малките предприемачи, че можем да допринесем за промяна и устойчивост!


Ще помогнем на българските артисти/творци да видят потенциал в отпадъчните опаковки като ги включат в своето изкуство и го надградят давайки му социална ангажираност. Освен артисти ние включваме и малки производители ,които  решават да преизползват своите опаковки както и да приемат подходящи такива давайки им втори шанс.
В #GreenArtCircle  имат възможност да се включат около 20 участника,които ще получат от академията популяризиране на своето "Рециклиращо изкуство" в рамките на проекта. 

Как академията ще подкрепи  артистите ,малките производители и предприемачи ?

1- Всеки от 20-те  участника ще получи възможност за популяризиране на своето изкуство създадено и съобразено с целите на  проект   # GreenArtCircle
Представянето на всички участници ще се реализира в рамките на 5 месеца ,като всеки автор ще бъде активно представен в една седмица конкретно отделена за него. 
Чрез споделяне на неговото творчество в различни медии,соц.канали, чрез провеждане на интервю и др. интересни маркетинг трикове за контакт с аудиторията:)
Академията може да помогне също и със:

2- изграждане на работещ механизъм за събиране на старите си опаковки за повторно използване ,както и да се сдобият с нови, на които ще дадат втори шанс.

3-   създаване на контакти с по-големи производители и индустрии с цел претворяване на техните остатъчни материали като текстилни парченца и други,които могат  да се превърнат в творения(играчки,картини,пана,мебели и др.)
4- съвети как да преизползват своите собствени отпадъчни опаковки включвайки ги в своето "Рециклиращо изкуство"Какво ще очакваме от артистите по време на проекта?
- За да покажем ползите от проекта  ще се проведат интервюта с всички артисти и предприемачи Защо са се включили в това предизвикателство и Защо то е важно? 
-  видеа и снимки от производствения им процес  в седмицата на тяхното представяне.
- Да споделят със своята аудитория Защо е важно да обръщаме внимание на Зелената кръгова икономика.
Какво друго включва  #GreenArtCircle ?
Проекта включва отново и традиционните събития за размяна на вещи като дрехи,книги,детски играчки и настолни игри. Ще включим и акция по почистване на замърсени райони както и събитие по залесяване.
Дейностите ще се провеждат по етапно през годината до края на месец октомври . Информация за тях ще откриете в страницата ни във фейсбук в раздел "събития" както и тук в сайта в категория "инициативи".
Повече снимки,статии и други полезни връзки ще откриете в събитието във фейсбук.

Пълните условия как да се включите може да откриете тук: Как да се включа? 

Ето го и изведен формуляра за регистрация:  формуляр за кандидатстване

Краен срок за набиране на участници: 28.02.2022 гПроектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма САИ 2021


Включете се и споделете с приятели ,защото само заедно можем повече!


Добави коментар