Размяна на детски дрешки - Ноември 2021

Размяна на детски дрешки - Ноември 2021

Размяна на детски дрешки - Ноември 2021

06/12/2021

Размяна на детски дрешки е инициатива от поредицата "Размяна на дрехи",която се проведе в партньорство с нашите приятели от:

                                    

Фондация "Бойна Майка"

TexCycle

NoTagWardrobe

Природен


     

В духа на "Нулеви отпадъци" проведохме отново инициативата като сложихме акцент върху дрешките за деца.Първите два дни бяха отделени само за дарители,тоест за хора,които желаят  да дарят без да търсят в замяна.От третият ден нататък започна същинската размяна ,в която се включиха голям брой участници.Заради хибридният си характер инициативата успя да достигне до близо 23 000 души.

В групата на събитието във фейсбук публикувахме всички дрехи,които получихме и по този начин се включиха хора от цялата страна. Те на свой ред дариха дрешки на хора и институции в близост до тях. Чрез посланието "предай нататък"  всички ние се учим на солидарност,споделяне и социална отговорност както към хората така и към нашият общ дом -природата.

В края на събитието дарихме всички останали дрешки от 0г до 7г на  "Обществен център за деца и семейства-Варна" - ако имате дрешки,книжки,играчки или други работещи уреди може да ги дарите в центъра,като разбира се предварително им звъннете,за да попитате дали имат нужда.

Втората институция на,която дарихме останали дрешки от 7г нагоре бяха     SOS- детски селища

В заключение искаме да споделим, че инициативи от този тип могат да се реализират с минимални усилия, нужни са малко организация, съмишленици и пространство, което да се приспособи за няколко дни :) 

Ако искаме да виждаме инициативи, които ни радват,не забравяйте, че може вие да сте техните създатели! 


Медиите за нас:

Радио Варна 

БНТ - България в 60 минути 


Добави коментар